Auto reparaties in Nijmegen


Onderhoud van je auto is zeer belangrijk. Door je auto goed onderhouden, zal je auto veel langer meegaan. Niet alleen op de lange termijn is dit beter voor je auto, maar ook op de korte termijn kun je veel geld besparen. Door een kleine beurt en grote beurt op tijd in te plannen kun je problemen vroegtijdig opsporen. Naast het onderhoud van je auto kun je ook naar de garage gaan voor je verplichte APK. Wanneer je auto reparaties in Nijmegen wilt laten uitvoeren dan kan dat bij dezelfde garage als waar je de onderhoudsbeurten en APK laat uitvoeren.

Onderhoud aan je auto

Bij het onderhouden van je auto zijn een aantal zaken belangrijk. Het bijhouden van onderhoud kan voorkomen dat onderdelen sneller stuk gaan. Denk aan het vroegtijdig opsporen van een storing of defecten door bijvoorbeeld slijtage. Je kunt nooit helemaal voorkomen dat je onverwachte kosten krijgt. Wel kun je ervoor zorgen dat je de onderdelen onderhoud door tijdig je onderhoudsbeurten in te plannen. Het wordt aangeraden om een kleine beurt een keer per jaar in te plannen of om de 15000 km. Per kleine beurt wordt op 20 punten gecontroleerd.

Inplannen van een grote beurt

Bij een grote beurt wordt de auto ook op meerdere punten gecontroleerd. Een grote beurt bestaat uit meer dan 30 controlepunten. Bij een grote beurt wordt dan ook meer tijd voor de controle genomen. Het vroeg opsporen van problemen kan er voor zorgen dat je tijdens zo’n grote beurt wel reparatie moet laten uitvoeren. Wanneer een reparatie of defect opgespoord wordt, is het mogelijk om dit meteen te laten maken. Je wordt dan gebeld om te overleggen of je meteen de reparatie wilt laten uitvoeren. Je hoeft dan niet een nieuwe afspraak maken waardoor je tijd en geld bespaard. Bij een grote beurt is het wel zo praktisch om ook grotere reparaties mee laten nemen. Wanneer het tijd is om je waterpomp en distributieriem te vervangen, kun je dit inplannen met de grote beurt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post